Der er længe imellem, men det gør det ikke mindre spændende når et flot mejeri dukker op. Dette står i byen Torslev nær Limfjorden.
Mejeriet byder på ikke mindre end 936m2, som blev bygget af flere gange. Første bygning er fra 1927.

 

Ja det er noget siden, men det var i dette år man opførte dette flotte mejeri. Stedet er Tranum i det nordjyske, og tænk sig hvilken udsigt der må være fra vinduerne på taget..

 

UPDATE
Finn Møller som er ejer af Bo Grønt havecenter i Øster Stillinge er også ejer af det gamle mejeri i Kirke Stillinge. Iflg mine oplysninger blev mejeriet bygget i 1877. Spændende at følge med i udviklingen og hvad der sker med mejeriet.

NYT Oktober 2018.
Finn har virkelig sat sit eget flotte præg på mejeriet, som det ses herunder.
Har du lyst til at se mere så find “Møller i mejeriet ” eller ” Kirke Stillinge mejeri ” på Facebook, du vil ikke blive skuffet…Se eksempelvis det sidste foto fra serie et herover, prøv at se samme foto i serien herunder.
Tak for det tilsendte

 

 

Autentisk ældre mejeri nord for byen Bjergby nær Hjørring. Mejeriet er stiftet i 1887 og taget i brug 1888. De nuværende bygninger er fra 1936, mejeriet blev nedlagt i 80-erne. Iflg mine oplysninger har mejeriet haft en del ejere. Ved besøg forår 2016 var mejeriet til salg, og man kunne få 228 m2 for 995.000 kr.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ikke langt fra Lemvig ligger den lille by Dybe. Her er der endnu et mejeri, at det så er indgået som en del af country town, tja..
Mejeri som rent faktisk var kro indtil for 20 år siden udgør sammen med købmandsgården halvdelen af byen, jo lidt har også ret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På vejen imellem Kibæk og Sdr Felding møder man den lille by Assing. Her ses endnu mejeriet som er bygget i 1886
Mejeriet huser Idegården som tilbyder mange smarte løsninger indenfor indretning.

 

Finn Møller som er ejer af Bo Grønt havecenter i Øster Stillinge er også ejer af det gamle mejeri i Kirke Stillinge. Iflg mine oplysninger blev mejeriet bygget i 1877. Spændende at følge med i udviklingen og hvad der sker med mejeriet.mejeri-2

mejeri

 

mejeri-3

 

Den lille by Sondrup ligger smukt nær såvel skov som strand og nord for Horsens fjord. Havde man nu energien, havde man nu pengene, osv osv – ja så kunne det bliver meget meget flot. Bygget i 1900, boligareal 169 m2, og med grund på 3000 m2. Salgspris ved optagelse i juli 2016 var 1.295.000 kr.

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

 

Mange spændende emner er taget op på de mejerier som endnu består.
Vedersø andelsmejeri er i dag et lækkert spisested med ro, og vid udsigt over åbne marker. Mejeriet bygget 1933,  havde stået tomt i mange år, og blev 25 december 1985 købt for en enkelt krone. Året efter åbnede det for såvel spisende som overnattende gæster.
Besøg stedet som står meget originalt og med respekt for bygningen.

Stor ros til ejeren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

øsby mejeri 2 øsby mejeri 1Den lille by Øsby som er beliggende øst for Haderslev har også stadigt sit gamle mejeri.
Her vises et ældre foto som er venligst udlånt af Laurits Thorsen, samt et nyere hvor det ses at det ikke mere bruges som mejeri.

 

 

Her er der mejeri for alle pengene, og endda til salg ( november 2013 ). Boligen indeholder ikke mindre end 365 kvm. Mejeriet er bygget i 1906.
Byen Flemming ligger imellem Tørring og Horsens.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vest for Hobro finder man dette gamle mejeri, ja det formodes det at være. Som det kan ses er det bygget i 1919 og det passer fint med mange af de andre vi har fundet og foreviget. Har du oplysninger om bygningen vil jeg gerne høre fra dig.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ved den gamle del af landevejen imellem Vejle og Viborg ligger Engesvang. Her gik vejen indtil  1969 ind igennem byen, det som mange andre steder langs hovedvej 13. Dengang kom man som nu forbi det gamle mejeri som virkede som sådan helt indtil 1971 . Mejeriet blev åbnet i 1906.
Oplysningerne stammer fra lokal historisk arkiv, hvem der så har ret nå man ser at der på mejeriet er skrevet 1907 – 1972 betyder nok mindre.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Endnu et blandt mange andelsmejerier er fundet, denne gang i den lille by Kærsholm sydøst for Storvorde.
Området byder desuden også på et gammelt frysehus , en del transformertårne som kan ses andre steder på siden. Bygningen her er opført i 1916.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hammershøj Andelsmejeri blev bygget og taget i brug den 28 august 1898. Mejeriet indgik tidl i Randers – Viborg mejeriselskab og blev lukket den 29 oktober 1979. Det eneste der egentlig mangler er skorstenen ellers er det stort set intakt. Mejeriet bruges idag som det ses som butik.

Et besøg værd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA