Lige syd for Tirstrup lufthavn ligger Feldballe. Udover at der er her man i tidernes morgen optog serien om Friland, ja så er her naturligvis også et missionshus. Beliggende lige ud til vejen og ret centralt

 

 

Ved Kolding ligger byen Seest. Byen huskes nok desværre mest for fyrværkeriulykken for nu mange år siden. Men et missionshus findes også her. Dette dog som en del andre indrettet til privatbeboelse. Huset er bygget  i 1904 og har ikke mindre end 297m2 og 6 værelser, så der er god plads.

 

Beliggende centralt i byen som mange missionshuse jo gør, ligger dette i Karby på Mors. Karby kendes af mange der tager færgen fra Mors til Thy da afstanden fra Karby og dertil er ganske kort. Huset er bygget i 1904 og har et bebygget areal på 144m2. Ombygget til privat beboelse i 2004.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERASuper flot hus, beliggende som det ses lige ved vejen igennem byen.
Huset bærer titlen Silo som er hentet fra en af byerne der er nævnt i bibelen. Huset ejes i dag af Indre Mission i Danmark og er iflg mine oplysninger bygget i 1878.

 

Ja der skal nok være noget om snakken. Den lokale mand Hans Hansen indviede i 1920 byggeriet af det mindste missionshus i landet, det bygget i samarbejde med hans søskende. Stedet er Snøde Hesselbjerg på den nordlige del af Langeland. Huset blev solgt i 1966 og er stadig i samme families eje, indvendig står det ret spartansk og udvendig nøjagtig som i 1920. Huset er under 20 m2 men grunden over 2100 m2. Lidt om størrelsen viser det, at der på hver af de 5  bænke var plads til 5 børn på hver.  Tak for tilsendte fotos og oplysninger fra min gode forbindelse på Langeland.
26

gt

 

 

 

På tangen imellem Hvide Sande og Nymindegab også kaldet Klitten ligger Haurvig Missionshus. Huset som er bygget i år 1899 stod egentlig som da det var bygget, og det trods voldsom blæst ret alene. Man gav huset en renovering i 2012 efter mange havde ytret sig om hvad der skulle ske med huset, idag fremstår det som det ses på foto med blandt andet nyt listetag. Det takket være stor ildhu fra de mennesker der stadig bruger huset, havde man fjernet det var endnu et stykke kulturarv gået tabt.
Huset bærer navnet Getsemane som er det sted hvor Jesus trak sig tilbage til for at bede til sin far da han var i dybeste nød.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Endnu et missionshus har ændret status til privatbeboelse. Det skete efter mine oplysninger  i 2005 , dog ses det gamle islæt fra tiden som missionshus dog stadig. Huset er beliggende på Knabervej i Fjelsø og rummer hele 92 kvm bebygget areal, og er opført i 1901.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Med denne tekst er der i Sindal indbudt til møde i missionshuset som er bygget i 1898. Som få andre missionshuse er huset her efter en ordentlig forvandling i dag en vidunderlig tidssvarende bolig. Men nok ikke med stolerækker og plads til 235 personer som skitseret. At det  lykkedes takket være ejeren, at få lov til at kigge ind er helt fantastisk, og stor tak for det. Nyd fotos, såvel før som efter ombygning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nær Hobro ligger den lille by Sdr Onsild, her lige overfor kirken ligger dette fine gamle missionshus. Som mange andre mærket med ” Getsemane , det ord for stedet hvor Jesus  opholdt sig og bad aften før sin korsfæstelse ”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I søhøjlandet ligger dette fine missionshus. Gjern er byen hvor Danmarks eneste skipiste er beliggende og åben hele året, det lige ved Søhøjlandets feriecenter.
Desuden har byen også Jydsk Automobilmuseum som altid er et besøg værd.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ved Vejle ligger den lille aktive by Bredballe. Her lige midt i byen hvor pladsen er meget knap ligger dette gamle missionshus fra 1889.
Huset har været under en større renovering da murbier havde været på spil.
Stor tak for henvisningen til dig som vidste hvor huset var.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nær Ørre og lige ved åen ligger den lille by Nybro. Her er med stor tak fundet og foreviget missionshus. Missionshuset var tidligere i tæt kamp med forsamlingshuset om at blive opført først til kristent formål og vandt med få dage den kamp. I området findes også flot mejeri og frysehus samt flere tårne, de vil  på sigt  ligge i de respektive grupper. Stor tak for tippet til dig som anbefalede turen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Bygget i 1906 og stadig i god stand ligger missionshuset i Spentrup nord for Randers. Som så mange andre steder tjener huset idag også her som genbrugsbutik for indre mission. Stilen på huset er også som mange af de andre vi har publiceret her på siden.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Lidt udenfor Struer ligger den lille by Humlum, hvor der blandt andet findes et ret idyllisk fiskeleje. Byen rummer udover den meget besøgte kro også plejecenter med mere. Der findes også dette missionshus som er bygget i 1886.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vandel missionshus bærer det bibelske navn ” EFATA ”
Huset blev indviet den 10 marts 1920, af hvem vides dog ikke. I sommeren 1944 blev huset overtaget af  den tyske Luftwaffe og ved den lejlighed inddraget til kostforplejning. For at dette kunne lade sig gøre måtte der dog bygges 171 m2 til de oprindelige 150 m2 huset havde som størrelse.
Huset ligger i et område med flere missionshuse men primært det i Vandel bruges stadigvæk.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I området Randbøl Sogn var der tidl som nu mange missionshuse. Et af dem er herunder og det står stadig i byen Almstok. Huset blev bygget i 1920.
Huset er mærket med det bibelske navn Ebenezer som efter min viden bør betyde ” Hjælpens sten ”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA